Over mij

Mijn werk is sinds 2013 het adviseren van instellingen in de 1e lijn gezondheidszorg. Op dit gebied heb ik in de afgelopen jaren veel praktische ervaring en theoretische kennis opgedaan. Ik heb hierdoor een radar ontwikkeld voor wat relevant is en wat niet. Daarmee wil ik de praktijkhouder behulpzaam zijn, zodat hij/zij vlot en met zo min mogelijk energieverlies verstandige beslissingen kan nemen. Ik heb 35 jaar leiding gegeven aan een multidisciplinaire praktijk voor Fysiotherapie in Amsterdam en 4 jaar ervan zat ik ook in de zorgstaf van SAG (Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra).
Verder zat ik 6 jaar in de Raad van Toezicht van de Stichting 1ste lijn Amsterdam. Ik was voorzitter en medeoprichter van de Stichting Van Bewegen Word je Beter en medeoprichter en vijf jaar lid van de stuurgroep en later van de adviesraad van het ANAF (Artritis Netwerk Amsterdamse Fysiotherapeuten).

 

 

 

Ook was ik 5 jaar bestuurslid en vicevoorzitter van de Stichting Vondelstede, een verzorgingshuis in Amsterdam.

 

 

 

lankbos
Fotografie: Joost Verspuij

 

Wat ik doe

Het maken van prakijkscans waarna ik een rapportage schrijf met aanbevelingen en voorstellen om verbeteringen tot stand te brengen. Ook begeleid ik praktijkeigenaren om meer bedrijfsmatig te gaan denken en handelen. Ik begeleid in het meer bedrijfsmatig ondernemen. Deze begeleiding doe ik individueel en ook in groepsverband. Het doornemen van personeelsvraagstukken en bemiddelen binnen de maatschap. Het verbeteren van de communicatie intern als ook naar buiten toe.Het helpen zoeken naar een betere marktpositie.
Daarnaast word ik regelmatig ingezet voor mediation. Als neutrale, vakbekwame conflictbemiddelaar help ik de onderlinge communicatie te verbeteren en de verstandhouding te normaliseren.

Curriculum Vitae

Opleiding

aug 1971 – aug 1976 HBO, Fysiotherapie Leffelaar, Amsterdam Cursussen
jan 2009 – jun 2009 VVAA cursus Management in de Gezondheidszorg
sep 2003 – okt 2003 MKB cursus Fysiotherapie is Ondernemen

Werkervaring

aug 1973 – jun 1975 Revalidatiecentrum Overtoom, Amsterdam
Functie: oefenhulp
Werkzaamheden: het helpen van de behandelende fysiotherapeut bij het vlinder bad. Daar werden met name ernstig zieke reumapatiënten behandeld.
aug 1976 – aug 1978 Praktijk Nel Bessem, Amsterdam
Functie: fysiotherapeut
Werkzaamheden: het behandelen van patiënten in de praktijk en aan huis.
aug 1978 – mrt 2014 Praktijkhouder in eigen praktijk met personeel te Amsterdam
Werkzaamheden: het behandelen van patiënten en leiding geven aan de praktijk. Contacten met andere zorgverleners, zorgverzekeraars de Gemeente Amsterdam en vele anderen.
jan 2006 – mrt 2014 Praktijkhouder in Gezondheidscentrum Borgestraat in Amsterdam en als zodanig ook lid van het team binnen het Gezondheidscentrum.
jan 2013 – heden Adviesbureau Lank Bos
Werkzaamheden: adviseren, begeleiden en coachen van zorgprofessionals in de 1stelijn gezondheidszorg.

Bestuursfuncties

1989 – 1994 Bestuurslid van de Stichting Vondelstede (verzorgingshuis) Amsterdam, eerst als lid en later als vicevoorzitter.
1995 – 1997 Lid van de Onderwijs Adviesraad van de opleiding fysiotherapie van de HVA te Amsterdam.
1998 – 2002 Medeoprichter van het ANAF ( Artritis Netwerk Amsterdamse Fysiotherapeuten). Lid van de Stuurgroep en de Adviesraad.
2008 – 2012 Voorzitter van de Stichting Van Bewegen Word Je Beter. Deze stichting organiseerde beweegprogramma’s in de filosofie van Gezondheid en Gedrag. De programma’s werden door de gemeente Amsterdam en de Zorgverzekeraar betaald.
2010 Betrokken bij het Galan onderzoek in opdracht van de SAG (Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra) in samenwerking met AGIS. Het Onderzoek ging over de meetbaarheid van samenwerking in de eerste lijn en de eventuele meetbare positieve effecten van die samenwerking.
2010 – 2014 Lid zorgstaf van de SAG ( Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra).
2009 – 2015 Lid van de Raad van Toezicht 1ste lijn Amsterdam.

Contact

Bent u er ook van overtuigd dat ik uw instelling efficiënter en daardoor productiever kan maken? Schroom dan niet contact met mij op te nemen. Ik zal u dan zo snel mogelijk te woord staan.